Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'daki Yen hariç en çok işlem gören 10 para birimini izleyen Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.1 yükselerek 116.12 puana çıktı. Güney Kore Wonu, ABD Doları karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 1,124.51'den işlem gördü. Endonezya Rupisi ise yüzde 0.2 güçlendi ve 8,863 düzeyine çıktı.

Libya'daki şiddet ortamının kötülemesiyle petrol fiyatları 2 yılın en yüksek seviyesini kaydetti. Libya'daki gerginliğin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki diğer ülkelere yayılarak, petrol arzında kesintiye yol açabileceği spekülasyonlar arasında yer alıyor.

Çin, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Tayland ve Vietnam bu yıl borçlanma maliyetlerini yukarı çekerek, Fed'İn neredeyse sıfıra yaklaşan gösterge faiziyle arasını açtı.

Asya'nın faiz artışlarının beklendiği bir bölge olduğuna dikkat çeken Daiwa Institute of Research Ltd.'den Yuji Kameoka, bölgedeki paraların da bir değerlenme trendi içerisinde bulunduğunu söyledi.

Petrolün varili yüzde 2.5 artışla 95.87 dolara çıktı. "Kara altın" olarak da bilinen petrol, gün içerisinde 96.08 dolara kadar çıkarak, 2008 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Petrol fiyatları dün yüzde 8.6 artış kaydetti.