Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ruble, Dolar karşısında 31 Ocak'tan bu yana en sert düşüşünü kaydederek 29.3235'ten işlem gördü. Rus Rublesi gün içinde de yüzde 0.4 değer kaybederek 29.2747'ye gerilemişti.

Yükselen fiyatlar ve yolsuzluğun etkisiyle Mısır ve Tunus'ta hükümetlerin düşmesiyle sonuçlanan eylemler, Libya, Bahreyn, İran ve Yemen'e de yayıldı. Birçok ülkede isyancı ve eylemcilere karşı otokrat liderler tarafından ateş açıldı. Gerilim, yatırımcıları da harekete geçirdi ve yatırımcılar Dolar gibi güvenli limanlara sığındı.

UniCredit SpA'nın stratejistlerinden Dmitry Gourov, rublenin çok riskli olmadığını ancak yine de satış geldiğini belirterek, bunun kısa vadeli bir kâr realizasyonu olarak da algılanmasının mümkün olduğunu belirtti.

Ruble, Euro karşısında 4 gün üst üste değer kaybederek yüzde 0.2 geriledi ve 39.97'den işlem gördü. Rus Rublesi böylece önceki günlerde elde ettiği yüzde 0.6 oranındaki kazançlarının da geri iade etti. Ruble, Euro-Dolar sepeti karşısında ise yüzde 0.3 kayıpla 34.0843 seviyesine geriledi.

Ortadoğu'daki gerilim, Rusya'nın en çok kazanç sağladığı ihracat aracı olan petrol fiyatlarını da yukarı çekti. Petrolün varili bugün 2 yılın en yüksek seviyesi olan 94.49 Dolar'dan işlem gördü.