Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 23.02.2011 - Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT, 92 Türk firmasının katılımıyla 1 Mart'ta Almanya'nın Hannover kentinde açılacak. Fuarın resmi açılışı 28 Şubatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından Hannover Congress Center'da yapılacak.

İstanbul Ticaret Odasından (İTO) yapılan açıklamaya göre, CeBIT Bilişim Fuarı'nın Partner Ülke Türkiye organizatörü olan İTO, 81 Türk firmasını sektörün devleriyle buluşturacak. 11 firma da bireysel olarak fuara katılacak. Türk firmaları, İTO'nun önderliğinde bilişim ve iletişim sektörünün kalbinin attığı fuarda partner ülke olmanın ayrıcalığıyla yeni iş bağlantıları ve ortaklıklar kuracak.

Türk firmalarına 4 bin 600 metrekareden fazla alanda ürünlerini en iyi şekilde sergileyebilmeleri için gereken tüm altyapı hizmetleri ve desteği de sağlanacak. Aralarında Türk Telekom, Turkcell, Vodafone Türkiye, Koç Sistem, Vestel, Türksat, Karel, İstanbul Teknopark, ODTÜ, İTÜ Arı Teknokent'in de olduğu firma ve kuruluşlar, Türkiye'nin geldiği son noktayı İTO organizasyonu ile dünyayla paylaşacak. Fuarda Türkiye ile birlikte 68 ülke yer alacak.

Ortak Ülke Türkiye'nin açılış töreni ise 1 Martta 12 numaralı Hall'de gerçekleştirilecek.

CeBIT 2011'de şirketler arası tüm ilişkiler İTO ile Deutsche Messe aracılığıyla yürütülecek. Hem evler hem de çalışma ortamları için dijital bilişim ve telekomünikasyon çözümlerini sergileyen fuarın hedef grubunu, sektörden kullanıcılar, toptan ve perakende satış sektörü, profesyoneller, bankalar, hizmet sektörü, devlet kurumları, bilim ve teknoloji tutkunu olan tüm kullanıcılar oluşturuyor.



-YENİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK-



Son 5 yıl içinde üç önemli ihtisas fuarının Partner Ülke Türkiye organizasyonunu üstlenen İTO, 2007'de Hannover Sanayi Fuarı'na, 2008'de Partner Ülke organizasyonları Türkiye'nin dünya markaları arasına girmesine önemli katkılar sağladı. Türk firmaları, İTO'nun önderliğinde CeBIT çatısı altında yepyeni iş bağlantıları, ortaklıklar kuracaklar.

Sektördeki son gelişmeleri, şebekeleri, üretim teknolojilerini karşılaştırmalı olarak sunması açısından da önem taşıyan CeBIT Bilişim Fuarı, dünyanın en büyük şirket yöneticilerinin de buluşma noktası. CeBIT, aynı zamanda yeni teknolojik ürünlerin de görücüye çıktığı ve teknoloji standartlarının belirlendiği bir platform. Geçen yıl 5 gün içinde yaklaşık 10 trilyon avroluk anlaşma yapılan fuara, her yıl 100'ü aşkın ülkeden 5 bini aşkın basın mensubu katılıyor.

Fuarda düzenlenecek konferanslar ve sempozyumlar da firmalara yeni ufuklar açacak. Bu yıl CeBIT Fuarı'nda IBM, 100'üncü yıl kutlaması yapacak ve fuarda önemli etkinlikler düzenleyecek.



-HAZIRLIKLAR 2010'DA BAŞLADI-



İTO'nun lobi faaliyetleri geçen yıl Mayıs ayında sonuçlandı ve Alman Bilişim ve Telekomünikasyon Derneği BITKOM ile CeBIT organizatörü Deutsche Messe, resmen 2011 yılı partner ülkesi olarak Türkiye'yi ilan etti. Böylece Türkiye, CeBIT 2011'de bilişimdeki gelişimini ve teknolojik gücünü bütün dünyaya duyurma imkanını yakalamış oldu.

İTO'yu sektörün temsilcileri olan Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD), Mobil Servis Sağlayıcı İşadamları Derneği (MOBİLSAD), Telekomünikasyon ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği (TEDER), Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED), Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) ve Tüm İnternet Derneği (TİD) destekledi.