Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın kurtarma paketinin vadesinin uzatılmasına ilişkin görüşmelerin olduğunu belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'a geçen yıl verilen kredinin süresinin 3; Kasım'da İrlanda'ya verileninkinin vadesinin ise 7 yıl olduğunu da hatırlattı.

Yunanistan Başbakanı George Papandreou ile görüşmesinin ardından dün Berlin'de röportaj veren Merkel, herhangi bir uzatmanın Euro Bölgesi'nin borç krizini çözmek üzere düşünülen kapsamlı paketin bir parçası şeklinde ele alınması gerektiğini savundu.

Henüz bir karar verilmemiş olduğunu belirten Merkel'in yorumları, kurtarma paketi şartlarının gevşetilebileceğinin de ilk sinyali oldu.

Papandreou 21 Şubat'ta Berlin'de yaptığı konuşmasında, kurtarma kredilerinin faizlerinin düşürülmesini istemişti. Enda Kenny da geçtiğimiz haftalardaki Berlin ziyaretinde, İrlanda'nın benzer bir gevşemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinden Lorenzo Bini Smaghi, dün Hong Kong'da Avrupa Birliği'nin kurtarma mekanizmasının kuvvetlendirilmesi için çalışması gerektiğini ifade etti.