Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

GAZİANTEP (A.A) - 23.02.2011 - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Torba Yasası'nın krizin izlerinin silinmesi açısından önemli bir çalışma olduğunu bildirdi.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ve beraberindeki heyet, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında GSO'yu ziyaret etti.

Vergi bilincinin geliştirilmesi, vergi konusunda toplumda duyarlılığın ve farkındalığın arttırılması açısından bu gibi haftaların büyük önem taşıdığını belirten Koçer, üretim alanında Türkiye'nin daha fazla vergi vermesinin önemli olduğunu, Türkiye'nin ürettiği oranda daha fazla vergi vereceğine inandıklarını dile getirdi.

Koçer, ''Katma değer yaratan, üreten üyelerimizin yarattığı vergi Türkiye için çok anlamlı. Hizmet sektöründen elde edilen vergi tabi ki önemlidir ama üreten bir ülke olarak üretip vergiyi ortaya çıkarmak çok daha makbul, çok daha kutsal diye düşünüyorum. Vergi Haftamızı kutluyorum. Umuyorum vergi bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık arttırılması açısından da önemli bir aktivite olur'' dedi.

Torba Yasası ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koçer, Torba Yasası'nın krizin izlerinin silinmesi açısından önemli bir çalışma olduğunu vurguladı. Koçer, şunları kaydetti:

''Torba Yasası, krizin izlerinin silinmesi açısından önemli bir çalışma. Belki de Cumhuriyet tarihinde bu kadar geniş kapsamlı, bu kadar mükellefi rahatlatacak, sıkıntılarını ortadan kaldıracak bir çalışma yapılmadı. Bu çalışmada aslında herkesin geçmişle hesaplaşması konusunda önemli bir işbirliği yapabiliriz. Yasa çıktıktan sonra bu anlamda Sanayi Odası ile Vergi Dairesi arasında bir işbirliği oluşturup, bilgilendirme toplantıları yapabiliriz. Bu konuda her zaman Gaziantep Sanayi Odası olarak destek vermeye hazırız.''

Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ise Vergi Haftası kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini ifade etti.

Çember, Vergi Dairesi olarak kurum ve kuruluşlarla ciddi bir uyum içinde çalıştıklarını kaydetti.