Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunan basını, Yunanistan Girişim ve İletişim Derneği'nden (SEPE) edinilen bilgilere göre, çalışanların yüzde 25'inin sigortasız çalıştırıldığını, bunun trajik sosyal sonuçları olduğu gibi, devlet gelirlerinde de 85 milyar euroya ulaşan bir kayıp yarattığını kaydetti.

Sigortasız çalıştırılan işçilerin bir bölümünün göçmenler olduğu belirtilirken, göçmenlerin yasadışı çalıştırılmalarının Avrupa'da son yıllarda ''tırmanış'' gösteren bir gelişme olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu.

Göçmenlerin yanısıra, uzun süreli işsizler ile mevsimlik işçilerin de yasadışı çalıştırılanlar arasında bulunduğu belirtilen haberlerde, yasadışı çalıştırılanların çalışma şart ve koşulları için müzakerede bulunamayacak durumda oldukları yorumu yapıldı.

Haberde, ülke genelindeki işyerlerinin yüzde 3'ünü oluşturan 27 bin 538 işyerinde yapılan araştırmada, çalışanların sayısının 77 bin 666, sigortasız çalıştırılanların sayısının ise 19 bin 435 olarak belirlendiği kaydedildi.

Sözkonusu işyerlerinde çalışan göçmenlerin sayısının 21 bin 199 olarak tespit edildiği, sigortasızların ise 6 bin 687'sinin göçmen olduğu bildirildi.