Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Libya'nın hükümet protestoları karşısındaki sert tutumuna uluslararası tepki giderek artıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa Birliği ülkelerine Libya'ya karşı ekonomik yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

Paris'te açıklamada bulunan Sarkozy, kapsamlı yaptırımların gündeme getirilmesini isterken, bu çerçevede Libya'nın Avrupa ülkelerindeki varlıklarının dondurulması ve ticari faaliyetlerin askıya alınmasını önerdi. Sarkozy, bunun yanısıra seyahat sınırlamalarının da gündeme getirilebileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sarkozy, Libya Devlet Başkanı Kaddafi'ye yaptığı çağrıda da, "Halen yaşanmakta olan trajediye son vermek için Libya liderleri protestocularla görüşme masasına oturmalı" dedi. Sarkozy, "Uluslararası kamuoyu Libya'da yaşananlara, insan hakları ihlallerine seyirci kalamaz" dedi.  

Diğer yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Libya'da halka karşı aşırı güç kullanılmasını kınayarak, en kısa sürede müdahalenin sona erdirilmesini istedi. Libya'da geçen haftadan bu yana devam eden protestolar çerçevesinde 500'den fazla kişi hayatını kaybederken, Libya Devlet Başkanı Kaddafi yaptığı açıklamada göstericilerle sonuna kadar mücadele edeceğini söylemişti.