Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

David Miles, dün yaptığı konuşmada, enflasyon beklentilerine yönelik artan riskin, geçtiğimiz haftaki tahminlere yansıtıldığını belirtti. Miles, "bu riskin, bir an önce faiz artırma politikasını uygulayarak önüne geçilecek bir risk olmadığını" söyledi.

İngiltere'de enflasyonun bankanın hedefinin üzerine çıkarak iki kez yüzde 4'ün üzerinde gerçekleşmesi üzerine merkez bankası yetkilileri, faiz artırma seçeneğini daha aktif tartışmaya başladı. Banka üyelerinden Adam Posen, 2 gün önce tüketici fiyatlarından kaynaklanan riskin çok büyük olmayacağını açıkladı. İngiltere Merkez Bankası'nın 10 Şubat'taki toplantı tutanakları ise bankanın diğer üyelerinden Andrew Sentance'ın faizlerin yüzde 0.5'ten yüzde 1'e çıkarılmasını önerdiğini gösteriyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Paul Tucker, BBC'ye verdiği röportajda, yetkililerin zor bir ikilem yaşadığını, bunun da endişe verici olduğuna dikkat çekti.

Miles ise enflasyonun "endişe verici" olduğunun altını çizmesine rağmen, bankanın 2012'deki enflasyon beklentisini yüzde 2'ye çekmesinin daha rasyonel bir seçenecek olduğunu belirtti. Miles, vergilerdeki artış ve artan emtia maliyetlerinin büyümeyi yavaşlatacağına yönelik ortak bir görüşün olduğunu söyledi.