Advertisement
HABERLER ABONE OL

Volvo Cars Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Jacoby, yaptığı açıklamada, küresel çapta gelecek beş yılda 10-11 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Yeni araç platformu ve güç aktarma organları geliştireceklerini ve Volvo'nun Çin'deki varlığını artıracaklarını söyleyen Jacoby, Avrupa yatırım bankaları ve bir Volvo fabrikasının bulunduğu Belçika hükümetinden kaynak sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Volvo'nun geçen yıl Çin'de 39 bin olan satışlarını 2015 yılına kadar 200 bine çıkarmayı planladığını belirten Jacoby, Çin'in bu büyüme planında önemli rol oynadığını söyledi. Volvo, "ABD ve Avrupa'da, Avustralya ve Brezilya gibi çok cazip denizaşırı piyasalarda önemli büyüme planları bulunuyor'' dedi.

Çin'in güneybatısında Şiçuan eyaletindeki Çengdu bölgesinde üretim üssü kurmayı hedefleyen Volvo'nun, Çin'deki merkezi ve tasarım merkezi Şanghay'da olacak. Volvo ayrıca, kuzeydoğudaki Daqing bölgesinde üretim tesisi açmayı planlıyor.

Çinli otomobil şirketi Geely Holding Group, geçen yıl ağustos ayında ABD'li otomotiv üreticisi Ford'dan Volvo'yu 1,5 milyar dolara satın almıştı. Bu satın alma Geely'in küresel marka olmasını garanti etmesini sağlamıştı.

Geely Başkanı Li Shufu da, Geely'nin stratejisinin Volvo'yu ''tamamen bağımsız otomobil üreticisi'' yaptığını ve Jacoby'nın ekibini karar almada tamamen bağımsız kıldığını söyledi.

Geely'nin, Volvo'nun Çin'in büyüyen otomobil pazarını anlamasına yardımcı olabileceğini, ancak Volvo markasını Geely otomobil markasından ayrı tutacaklarını ifade eden Li, ''Geely Holding Group, Volvo'nun Çin'de gelişmesine yardımcı olmak için her türlü desteği verecek. Volvo'nun idari kararları tamamen kendi idari ekibi tarafından verilecek'' dedi.

Çin, 2009 yılında araç satışları sayısı bakımından ABD'yi geçerek dünyanın en büyük otomobil piyasası olmuştu.

Çin'de, geçen yıl araç satışları 2009 yılına göre yüzde 32,4 artışla 18,06 milyona yükselmişti.