Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, ABD'de büyümenin hızlandığını ve Tüketici Güveninin iyileştiğini göstermesi beklenen veriler öncesi yükseldi. Bu yükselişler, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin Ağustos ayından bu yana göstermek üzere olduğu en hızlı haftalık düşüşün biraz azalacağını işaret ediyor.

Boeing Co. hisseleri, şirketin ABD Hava Kuvvetleri'nin 179 adet yakıt uçağı ihalesinde European Aeronautic, Defence & Space Co.'yu yenmesi sonrası yüzde 4.9 değer kazandı. American International Group Inc. hisseleri, Almanya'daki işlemlerde, şirketin kar açıklaması sonrası yüzde 2.1 yükseldi. First Solar Inc., satış beklentisini düşürmesi ile birlikte, yüzde 4.9 değer kaybetti.

Mart vadeli S&P 500 endeks kontratı, New York saati ile 07:44'te, yüzde 0.7 yükselerek 1,311.6 puana çıktı. Dow Jones kontratı yüzde 0.6 yükselişle 12,107 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.8 çıkışla 2,326.75 puana ulaştı.

Dusseldorf'taki WGZ Bank AG'den Matthias Jasper, "Düzeltme biraz fazla sürdü. Piyasalar çok tedirgin ve şu an için politik gelişmelere tarafından yönleniyor. Ancak ben aşırı endişeli değilim. Makro-ekonomik taraftan süregelen bir destek bekliyorum. En iyisi hisse senetlerindeki yatırımları tutmak" dedi.

S&P 500 Endeksi bu hafta, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin protestoculara karşı güç kullanmasının ardından petrol fiyatlarında görülen hızlı yükselişler sonraso yüzde 2.8 düştü. Tunus Lideri Zine El Abidine Ben Ali'nin ülkesinin terketmesinden altı hafta sonra, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki protesto gösterileri Mısır Lideri Hüsnü Mübarek'i koltuğundan etti ve Libya Lideri Kaddafi de benzer bir tehdit altında.