Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beklentilerin, Libya'nın günlük üretiminin yaklaşık 3'te 2 oranında kesintiye uğradığına işaret etmesiyle, Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Endeks, bu ay yüzde 0.2 değer kazandı. Ham petrolün varili 2.5 yılın en yüksek seviyesine yaklaşarak 100 doların üzerine çıktı. Bölgesel hisseler ise Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun 2011'e ilişkin büyüme tahminlerini küçültmesi üzerine değer kaybetti.

Asya ülkelerinin büyük çoğunluğunun petrol ithalatçısı olduğunu hatırlatan Singapur'daki Standard Chartered Plc.'nin stratejistlerinden Thomas Harr, petroldeki yükselişin sürmesi hâlinde bunun küresel büyümeye yansıyacağını, bunun da Asya için olumsuz olacağını belirtti.

Güney Kore Wonu, ABD Doları karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1,129.25'ten işlem gördü. Filipin Pezosu yüzde 0.2 kayıpla 43.778'e; Malezya Ringgiti ise yüzde 0.1 düşüşle 3.0535 seviyesine geriledi.

Yabancı kaynaklar Güney Kore, Hindistan ve Tayvan'da bu ay aldıklarının 6.9 milyar dolar üzerinde değerde hisse satışı gerçekleştirdi.