Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

OTTAWA/LONDRA (A.A) - 28.02.2011 - İngiltere ve Kanada, Libya lideri Muammer Kaddafi ile ailesinin mal varlığını dondurdu ve Kaddafi'yi istifaya davet etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından dün akşam yapılan açıklamada, hükümetin, Albay Muammer Kaddafi, aile bireyleri ile onların adına ve emrinde hareket edenlerin mal varlıklarını dondurma kararı aldığı belirtildi.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborn, Kaddafi'nin dondurulan mal varlığının Libya halkının çıkarlarına karşı kullanılamayacağını kaydederken, İngiltere Başbakanı David Cameron da Libya lideri için iktidardan gitme vaktinin geldiğini söyledi.

Cameron, Kaddafi'nin ülkesinin geleceğinde oynayacak rolü bulunmadığını ifade etti.

The Telegraph gazetesi, Londra'nın değerlendirmelerine göre, Kaddafi'nin çoğu başkent Londra'da olmak üzere İngiltere'de nakit 20 milyar sterlini (yaklaşık 52 milyar lira) bulunduğu ve Londra'da değeri 10 milyon sterlini (26 milyon lira) bulan bir evin sahibi olduğunu yazdı.

Kanada Başbakanı Stephen Harper da ülkesinin Libya lideri Kaddafi ile ailesinin mal varlığını dondurduğunu belirterek, Kaddafi'yi "ülkeyi kan gölüne çevirmekten vazgeçmeye" ve istifaya çağırdı.

Harper, Kanada'nın BM Güvenlik Konseyi'nin Kaddafi'nin mal varlığının dondurulması, silah ambargosu ve Libya lideri ile 15 yakınına seyahat yasağı kararlarını uygulayacağını belirterek, ülkesinin ayrıca Libya hükümeti ve diğer kurumlarıyla tüm mali ilişkiyi dondurduğunu kaydetti.