Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suudi Arabistan Krallığı'nın en büyük halka açık bankası Al-Rajhi Bank yüzde 5.2 değer kaybederken, dünyanın en büyük petrokimya üreticisi Saudi Basic Industries Corp., Ekim'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. 10 gündür değer kaybeden Suudi Arabistan'ın Tadawul All Share Endeksi, yüzde 5 kayıpla 5,950.64 puana geriledi. Endeks bu seviyeyi en son 6 Haziran'da görmüştü. Tadawul All Share Endeksi, Tunus'un eski başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin ülkesinden kaçmasından bu yana yüzde 11 değer kaybetti. Umman'daki endeks de eylemler sebebiyle yüzde 2.8 düştü.

Jeopolitik gerginliğin sonunun belirsiz olduğunu, bu sebeple yerli yatırımcıların tedbirli davrandığına dikkat çeken Riyad'daji Shuaa Capital PSC'nin traderlarından Amro Halwani, "bölgesel belirsizlik bu haftaki satışları tetikledi. Petrol fiyatlarındaki artış da küresel ekonomik toparlanma için risk oluşturuyor; bu da yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırıyor" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye yaptırımlar konusunda uzlaştı. Kaddafi'nin yabancı varlıkları da donduruldu. Kaddafi'nin istifasını isteyen eylemler, Libya'da şiddetle karşılandı.