Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 28.02.2011 - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı 22 Mart 2011'de İstanbul'da yapılacak.

Toplantıda, yeni Anayasa çalışmasının sonuçları açıklanacak.

TÜSİAD açıklamasına göre, toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner tarafından gerçekleştirecek.

Açılış konuşmalarının ardından TÜSİAD'ın 12 Eylül 2010 tarihli Anayasa Referandumu sonrasında başlattığı ve akademisyenler ile kanaat önderlerinin katıldığı ''Yeni Anayasa Yuvarlak Masa Toplantıları Dizisi''nin sonuçları açıklanacak.

Bu kapsamda hazırlanan ''Yeni Anayasa Sürecinin 5 Temel Boyutu'' başlıklı çalışma, bu sürecin eş koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Ergun Özbudun ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı tarafından kamuoyuna ve TÜSİAD üyelerine sunulacak.

22 Mart 2011 akşamında ise 40. Yıl Gala yemeği gerçekleştirilecek. TÜSİAD üyeleri, siyasetçiler, bürokratlar, iş dünyası temsilcileri ve basın mensuplarının davetli olduğu gecede, 30 yıl ve üstü TÜSİAD üyeliği bulunan TÜSİAD üyelerine derneğe katkılarından dolayı plaket verilecek.



-TÜSİAD'IN 40. YIL FAALİYETLERİ...-



TÜSİAD açıklamasına göre, TÜSİAD YİK toplantısını takip eden 23 Mart 2011 tarihinde ise TÜSİAD'ın 40. Yıl faaliyetleri kapsamında ''21. Yüzyılda Devlet ve Birey'' konulu bir toplantı düzenlenecek.

Demokratikleşme çalışmalarını destekleyici nitelikteki ''21. Yüzyılda Devlet ve Birey'' teması, yurtiçinden ve yurtdışından önemli siyasetçi, gazeteci ve akademisyenler ile birlikte yarım günlük bir forum kapsamında tartışılacak.

Forumun ilk bölümünde Güney Afrikalı insan hakları savunucusu Avukat Brian Currin, İspanya hükümetinin eski Başbakan Yardımcısı ve eski Savunma Bakanı Narcis Serra ve eski İspanya Başbakanı (1982-1996) ve AB Bilge Adamlar Grubu Başkanı Felipe Gonzalez birer konuşma yapacak.

İkinci oturumda ise 21. Yüzyılda Devlet ve Birey konusu Türkiye, yeni Anayasa ve demokratikleşme süreci bakış açısıyla ele alınacak. Bu oturumda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar ve Milliyet Gazetesi Yazarı Dr. Nuray Mert konuyu tartışacak.

TÜSİAD 40. Yıl kapsamındaki ikinci temel etkinlik ise, 5-6 Ekim 2011'de Stratfor düşünce kuruluşu ve bu kuruluşun direktörü George Friedman ile gerçekleştirilecek.

Friedman ile birlikte uluslararası yeni düşünürlerin katılım sağlayacağı ve Türkiye'nin gelecek 40 yılına yönelik senaryoların ele alınacağı 2 günlük bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda, gelecek 40 yıllık perspektifte, Türkiye'nin, Avrupa ve Avrupa Birliği bağlamında oynayacağı rol; dünya enerji güvenliği ve bölgenin istikrarı bağlamında oynayacağı roller ele alınacak.