Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ortadoğu'daki gerilimin güvenli liman altına yatırımları artırması ve altın fiyatlarının rekor kırması sonucunda hedge fonlar metale yönelik yükseliş beklentilerini Aralık ayından beri en yüksek seviyeye çıkarttı.

ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu'nun geçen haftaki raporuna göre, Comex'te 22 Şubat itibariyle net uzun pozisyonlar geçen haftaya göre yüzde 14 artarak toplam 182.739 oldu.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da hükümet karşıtı protestolarla altın fiyatları 5 hafta ard arda ralli yaptı. Metal fiyatları, bir yıldan fazla sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirdiği Ocak ayından sonra yeniden yükseliş seyrini sürdürüyor.

Chicago'daki FuturePath Trading LLC'de trader olan Frank Lesh, altının destek bulduğunu ve son birkaç haftada alımlar olduğunu belirterek, "politik istikrarsızlık, para birimlerinin değer kaybı ve enflasyon gibi altını yükselten tüm faktörler hala sorun olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Yatırımcıların hisse senetlerine yönelmesiyle Ocak'ta yüzde 6.1 gerileyen altın fiyatları bu ay yüzde 5.6 tırmandı. Fiyatlar geçtiğimiz yıl yüzde 27 yükselmişti.