Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Temmuz ayından beri en büyük haftalık gerilemesini gerçekleştirerek Stoxx Europe 600 Endeksini neredeyse iki yılın en düşük değerine çektikten sonra  Avrupa Borsaları alıcılı seyretti.

Hindistan hükümeti suni gübre projeleri için yatırımlarda vergi indirimine gideceğini duyurduktan sonra Syngenta AG hisseleri yüzde 2.6 yükseldi. Siemens AG hisseleri ise yüzde 3.6 tırmandı. HSBC Holdings Plc hisseleri ise yüzde 4.7 değer kaybetti.

Stoxx 600 yüzde 0.8 yükselerek Londra'da 286.49 seviyesinden kapandı. Muammer Kaddafi karşıtlarının Libya'nın liman şehirleri üstünde kontrol sağlamaları nedeniyle endeks geçtiğimiz hafta yüzde 2.4 değer kaybetti. Buna rağmen endeks şirketlerin tahminlerin üstünde kazanç açıklamaları ile üst üste 3 aydır kazanç çizgisini koruyor. 

Ulusal gösterge endeksleri içinde Yunanistan ve İngiltere dışında 18 batı Avrupa piyasası günü kazançla kapadı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.1 değer kaybetti. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 1.2 tırmandı, Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 1 yükseldi.