Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, ABD'de imalat sanayiinin Şubat ayında neredeyse son yedi yılın en hızlı artışını göstermesi beklenen veri öncesi yukarı yönde hareket etti.

Petrol hizmetleri müteahhidi Baker Hughes Inc., ABD'nin şirkete Meksika Körfezi'nde petrol çıkarma izni vermesinin ardından % 1.1 yükseldi. General Motors Co., şirketin Avrupa bölümü başkanının kar tahmininde bulunması ile birlikte yüzde 0.7 değer kazandı.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı, Londra sati ile 10:39'da, yüzde 0.6 yükselerek 1,333.4 puana çıktı. Dow Jones kontratı yüzde 0.5 yükselişle 12,271 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.7 çıkışla 2,367.25 puana ulaştı.

ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi S&P 500 dün, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD'de kişisel gelir verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının etkisi ile ikinci gün üst üste yükseldi. Böylelikle endeks Şubat ayı rallisini % 3.2'ye genişletti.

Zürih'te UBS Wealth Management'tan stratejist Markus Irngartiner, "İmalat sanayi verisi önemli olacak. Bu nedenle piyasa bu veriye odaklanmış durumda. Mevcut tablo halen açık bir toparlanmayı gösteriyor" dedi.

Bugün açıklanacak olan veri, ABD'de imalat sektörünün Şubat ayında son yedi yılın en hızlı artışını gerçekleştirdiğini gösterebilir.

Bloomberg News'un araştırmasına göre, ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi geçen ay 61'e yükselerek Mayıs 2004'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Bu veri Ocak ayında 60.8 seviyesindeydi. Bu verinin 502nin üzerinde çıkması, sektörde büyüme olduğunu gösteriyor.