Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

WASHINGTON (A.A) - 01.03.2011 - ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Libya'nın ya demokrasiye geçeceğini ya da uzun dönem iç savaş göreceğini" ileri sürdü.

Milletvekilleri ve senatörler önünde Amerikan diplomasisi hakkında bilgi vermek için hazırlanan konuşmasında Clinton, "Amerikan devleti diplomaside harcamalarını kesmemeli. Savaş suçlarıyla mücadele için ödeneğe ihtiyaç var. Tüm Ortadoğu değişiyor. Devlet ödeneklerinde kesinti yapmayarak oluşturulan sıkıntı, gelecek zamanın sıkıntıları içindir" dedi. Clinton, "Gelecek yıllarda Libya barış içinde demokratik yapıya kavuşabilir. Aksi halde ülke uzun sürecek iç savaşa sürüklenebilir" dedi.

Başkan Barack Obama hükümetinin Dışişleri Bakanlığı için istediği, geçen yıla göre yüzde 1 fazla olan 47 milyar dolarlık yıllık bütçenin normal olduğunu muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti'ye hitaben belirten Clinton, dünyada işlenen savaş suçlarıyla mücadele için bu bütçenin şart olduğunu söyledi.

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, BM Güvenlik Konseyi kararı olmaksızın Libya'ya askeri müdahale düzenlenemeyeceğini söyledi.

Juppe, Parlamento'da yaptığı konuşmada, bu aşamada bir askeri müdahalenin planlanmadığını ifade etti. Juppe, "Farklı seçenekler üzerinde duruluyor, özellikle de uçuşa yasak bölge uygulaması üzerinde" dedi.