Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

BURSA (A.A) - 02.03.2011 - Vedat Yücebaş - Dünya Elmas Konseyi (HRD) Türkiye Genel Müdürü Mehmet Can Özdemir, ''Türkiye, dünya mücevher piyasasında ilk 5'te, mücevher tüketiminde ise ilk 3'te yer alıyor'' dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HRD'nin dünya genelindeki ikinci büyük laboratuvarını Türkiye'de geçen yıl açtığını, 1 yıllık süreçte mücevher üretimi yapan 372 firmayla çalışmaya başladıklarını söyledi.

Türkiye'de mücevhere büyük ilgi olduğunu ancak bunun da beraberinde güven sorununu getirdiğini vurgulayan Özdemir, bu güven sorununu da HRD'nin kapattığını, çalıştıkları firmaların tüm ürünlerini laboratuvarlarında tek tek inceleyip sertifikalandırdıklarını vurguladı.

Özdemir, HRD tarafından verilen sertifikanın tüm dünyada tanındığını dile getirerek, ''Bu sertifika sayesinde ister yurtiçinde ister yurtdışında ürün piyasa değerini sürekli koruyacaktır. Bu durum da müşteri mağduriyetini minimum seviyeye düşürüyor'' diye konuştu.



-''MÜCEVHER TÜRKİYE'DE ÇOK SEVİLİYOR''-



Her mücevherin ayrı bir değeri, kimliği olduğunu dile getiren Özdemir, şöyle devam etti:

''HRD olarak 372 firma ile çalışıyoruz. Bu, Türkiye'deki devasa sektör için çok büyük değil ama şu anda piyasanın yüzde 60-70'lik bir bölümüne hizmet veriyoruz. Türkiye, dünya mücevher piyasasında ilk 5'te, mücevher tüketiminde ise ilk 3'te yer alıyor. Mücevher Türkiye'de çok seviliyor. Bu kadar büyük piyasada ürün güvenliği çok önemli. Tüketiciler, mücevher alırken sertifikalı ürün tercih etmeli. Sertifikalı ürün yıllar geçse de değerini günün piyasasına göre mutlaka korur.''

Özdemir, ''Çalıştığınız firmalar ürettikleri tüm ürünleri laboratuvara göndermek zorunda mı?'' yönündeki soruya, ''Evet, tüm ürünler laboratuvarda ayrı ayrı inceleniyor. Çünkü her ürün ayrı bir kimliği, ayrı bir değeri var'' yanıtını verdi.

''Tüketicilere tavsiyeniz nedir?'' sorusunu ise Özdemir, ''Mücevherlere büyük meblağlar ödeniyor. Sertifikalı mücevher, gerçek değerini de ortaya koyar. Sertifika, ürünün kalitesini gösterir. O yüzden tüketiciler mücevher alırken mutlaka sertifika da istesinler'' diye yanıtladı.