Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TRABLUS (A.A) - 02.03.2011 - Libya lideri Muammer Kaddafi, devlet başkanı olmadığı için istifa etmesinin de söz konusu olmadığını tekrarladı.

Cemahiriyenin yıldönümü törenlerinde halka hitabeden Kaddafi, "Muammer Kaddafi istifa etme durumunda olan bir devlet başkanı değildir. Hatta feshedecek bir meclisi bile yoktur" dedi.

Libya'da bir iç sorun bulunmadığını tekrarlayan Kaddafi, "Doğuda hiç protesto yok" dedi. Kaddafi, "El Kaide hücreleri güvenlik kuvvetlerine saldırdı ve silahlarını ellerinden aldı. Bütün bunlar nasıl başladı? Küçük el Kaide hücreleriyle" diye konuştu.

Ölü sayısının da abartıldığını iddia eden Kaddafi, olaylarda 150 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kaddafi, haberlerin dünyaya, Libya'da muhabiri olmayan ajanslar ve barış kuruluşlarınca ulaştığını iddia etti.

Kaddafi, uyguladığı "doğrudan demokrasi" sistemine ilişkin olarak, "Libya sistemi, halkın sistemidir ve hiç kimse halkın otoritesine karşı gelemez. Halk, uygun gördüğü yetkiliyi seçmekte serbesttir" dedi.

"Devrim Lideri" unvanını taşıyan Muammer Kaddafi, 1976'da yayımladığı; İslami ülküler, sosyalizm ve Arap milliyetçiliğinin harmanlandığı, siyasi partiler ve temsili demokrasiyi reddeden "Yeşil Kitabı"nı temel olarak alarak, halkın görüşlerini "halk komiteleri" ve "genel halk kongresi" aracılığıyla sunabilmesine olanak tanıyan "Cemahiriye Sistemi"ne 2 Mart 1977'de geçti.

-KADDAFİ: "BM, YANLIŞ HABERLERE DAYANARAK KARAR ALIYOR"



TRABLUS (A.A) - 02.03.2011 - Libya lideri Muammer Kaddafi, Birleşmiş Milletler'in (BM) aldığı kararların yanlış haberlere dayandığını söyledi.

Başkent Trablus'taki bir konferans salonunda halka ve yabancı medyaya seslenen Kaddafi, "Birleşmiş Milletler, nasıl yüzde 100 yalan habere dayanan kararlar alır" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler ve NATO'yu Libya'da olup bitenleri incelemeye ve insanların nasıl öldüğünü saptamak için komiteler kurmaya davet eden Kaddafi, Libya'yı kolonize etme ve petrolüne el koyma komplosu olduğunu iddia etti.

Kaddafi konuşmasında, "Barışçıl protestocuların öldürüldüğünü bulmanız için size meydan okuyorum. Amerika'da, Fransa'da, heryerde insanlar askeri depolara saldırırlar ve silahları çalmaya kalkışırlarsa, onları vururlar" dedi.

Ülkesini savunmak için sonuna kadar savaşma yemini eden Kaddafi, "Son erkek ve son kadın kalana kadar savaşacağız. Libya'yı kuzeyden ve güneyden destekleyeceğiz" dedi.

Kaddafi, Libya'nın Ey Beyda'dan Bingazi'ye kadar uzanan olayları soruşturması gerektiğini belirtirken, olaylardan "silahlı gangsterleri" sorumlu tuttu.