Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

HALİFAX – (A.A) – 02.03.2011 – Kanada Savunma Bakanlığı, halen Kuzey Afrika bölgesinde bulunan 200 kadar Kanada vatandaşının güvenliği için bir savaş gemisini yola çıkardı.

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, Deniz Kuvvetleri;nin HMCS Charlottetown savaş gemisinin, 1 hafta sürecek yolculuğunun ardından Libya açıklarında ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin savaş gemilerine katılacağını açıkladı.

MacKay, HMCS Charlottetown savaş gemisinin BM ya da NATO;nun Akdeniz;de olası herhangi bir müdahalesinde yer alacağını duyurdu. Kanada Başbakanı Stephen Harper da federal parlamento House of Commons;ta konu ile ilgili milletvekillerini bilgilendirdi. Harper, gemi personelinin Salı gecesi hazırlandığını ve Libya için göreve çıkacaklarını, bu sabah öğrendiklerini kaydetti.

Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax;tan bugün demir alan HMCS Charlottetown savaş gemisinde, 240 askeri personel görev yapıyor. Kanada;nın halen Malta yakınlarındaki bir askeri üssünde 2 C-17 askeri kargo ve 2 de Herkül askeri uçağı hazır bekliyor.