Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede bankaların ihlal tespiti yaptığının tespit edilmesiyle bir önceki yılın cirosunun yüzde 10'una kadar ceza verilecebileceğini ancak kurulun insiyatif kullanabileceğini söyledi. 

Bankacılık sektörünün hassasiyetlerini bildiklerini dile getiren Kaldırımcı, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bankacılık savunmalarını mevzuatları çerçevesinde aldıklarını ifade etti.

Soruşturma ile ilgili maksadı aşan spekülasyonlar yapılıyor

Soruşturma ile ilgili maksadı aşan spekülasyonlar yapıldığını söyleyen Başkan, Genel Müdürlerin savunmasıyla ilgili olarak ise, "Banka Genel Müdürleri kendi rızalarıyla salona geldi ve konuşmalar yaptı. Kurulumuz da elinden geldiğince kendi prosedürü çerçevesinde uygun karar almak için çaba sarf etmiştir. Bugün itibariyla ayın 10'unda açıklayacağımzı kararımız için müzakerelerimzi yapacağız. İyi bir karar alınması için çaba göstereceğiz" dedi

Türkiye'de böyle soruşturma yapılıyor olmasının serbest piyasanın kurumsallaşmaya başladığının göstergesi olduğunu dile getiren Başkan, bundan tedirgin olmamak gerektiğini söyledi.

Sektör mensuplarının açıklamalarını tabii bulmak lazım

Kaldırımcı, sektör mensuplarının açıklamalarını 'tabii' bulduğunu belirterek, "Ceza verilmesi durumunda bu çok ciddi bir rakam ödeme anlamına gelecek. Bunu dikkate alarak yöneticilerin açıklama yaptıklarını düşünüyorum" dedi.

Çimento sektörüyle ilgili soruşturmaların da sürdüğünü dile getiren Kaldırımcı, rapor hazırlanması için hazırlıklar yapıldığını dile getirdi.

Kaldırımcı son olarak Rekabet Kurumu'nun hukuk çizgisi içinde karar aldığını söyleyerek, "Rekabetçi açıdan en uygun tavrın ne olması gerektiğini belirlemeye çalışıyoruz, mesele bundan ibarettir" dedi.