Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BP'nin yıllık raporlarında yer alan ödemeler, birçok analisti şaşırtırken, şirketin de eleştirilmesine sebep oldu. BP, şirketin finans direktörü Byron Grote'ye ve rafineri birimlerinin müdürü Iain Conn'a 100 bin Sterlin'in üzerinde prim ödedi.

Bu ödemeler, BP'nin 2009'daki prim ortalamasının bir hayli altında olmasına rağmen, büyük bir kriz ve düşük hisse fiyatlarıyla hâlen daha mücadele eden bir şiket için yeterince şaşırtıcı oldu.

BP, ekstra ödemelerinin verilmesinde gerekçe olarak, her iki yöneticinin de kendi birimlerinin hedefini tutturmasını gösterdi. Şirketin raporuna göre, BP'nin şimdiki CEO'su Bob Dudley ve bir önceki CEO'su Tony Hayward ise hiçbir ekstra ödeme almadı.

Hayward ve BP'nin üretim müdürü Andy Inglis, Meksika Körfezi'nde yaşanan ve birçok insanın da ölümüne sebep olan sızıntı faciasının ardından istifalarını vermişti. BP'ye ise uygulamaları sebebiyle, ABD hükümeti tarafından soruşturulma açılmıştı.

BP'nin yönetim kurulu üyelerinin maaşları 2009'dan 2010'a kadar artırılmazken, şirketin CEO'su Bob Dudley'ninki 750 bin dolardan 1.175 milyon dolara çıkarıldı.