Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock Inc.'in 58 yaşındaki CEO'su Fink, tahvillerde düşüş öngörmediğini belirterek, faizlerin yüzde 4'ün üzerine çıkması hâlinde ABD hazine tahvilleri alacağını söyledi. Rakibi Bill Gross ise, tahviller için iyi günlerin sona erdiğini belirtmiş ve ABD hazine tahvillerindeki yatırımını 2 yılın en düşük seviyesine indirerek, dolar dışındaki varlıklara yönelmişti.

Faizlerin düşük seyretmesini beklediklerini söyleyen Fink, enflasyonun da hız keseceğini, bu sebeple dolar için bir düşüş beklemediklerini belirtti.

Dünyanın en büyük tahvil yöneticisi şirketlerinden BlackRock ve Gross's Pacific Investment Management Co.'nun her ikisi de ABD hazine kağıtları için tavsiye vermişti. Fink'in görüşleri ilk önce ünlü yatırım şirketi Pimco'nunkilerle ters düştü. Fink, Ocak ayında yaptığı açıklamada, ABD ekonomisi için "yeni normal" standardına inanmadığını söylemişti.

"Yeni normal", Pimco tarafından ABD'nin yavaş büyüyen ekonomisi ve kriz sonrasında ülkenin gerilemeye başladığını anlatan bir kavram olarak ortaya atılmıştı.