Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kuzey Afrika'daki olaylar ve enflasyon endişeleriyle altına talebin artmasıyla Londra'da metal fiyatları yükselerek Ekim'den beri en uzun haftalık kazancını genişletebilir.

Libya'da muhalefetin Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in arabuluculuk teklifini reddettiği belirtildi. 2 Mart'ta 1,440.32 dolar/ons ile rekor kıran altın fiyatları dün 5 hafta içinde en büyük düşüşü kaydetti.

Cenevre'deki MKS Finance'te Döviz birimi müdürü olan Bernard Sin, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da durum çok gergin ve bölgeye dair birçok belirsizlik var. Güvenli liman olarak alımlar sürerken fiziki talebin yüksek fiyatlardan dolayı bir nebze düştüğünü görüyoruz" dedi.

Külçe altının onsu, Londra'da yüzde 0.81 veya 1.85 dolarlık artışla 1,417.85 dolar oldu. Fiyat bu hafta yüzde 0.5 yükselerek beşinci haftalık kazancına ilerledi. Nisan vadeli altın ise New York Comex'te yüzde 0.1 yükseldi ve 1,418.30 dolar oldu.

Arap Birliği'nin Venezüela Devlet Başkanı Chavez'in "arabuculuk" önerisi ile ilgili olarak görüşmeler yapmasının ardından fiyatlar dün yüzde 1.3 düşmüştü. AP Haber Ajansı'na göre Libya'da muhalefet hiçbir şekilde Kaddafi ile uzlaşmayacaklarını açıkladı.