Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisseleri, işsizlik oranındaki beklenmedik düşüşe karşın, ücretlerdeki artışların enerji maliyetlerindeki hızlı yükselişleri karşılayamadığını gösteren veriler ile birlikte, dün son üç ayın en hızlı rallisini gerçekleştirdikten sonra, bugün satış ağırlıklı seyrediyor.

Goldman Sachs Group Inc. ve Citigroup Inc. hisseleri, Bank of America Corp.'un her iki bankanın da notunu düşürmesinin ardından, yüzde 1.4'ün üzerinde değer kaybetti ve ABD'nin en büyük şirketlerinin hisselerindeki düşüşlere öncülük etti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, dün yüzde 1.7'lik yükselişinin ardından bugün New York saati ile 09:55'te, yüzde 0.2 düşerek 1,328.35 puana geriledi. Borsada değer kazanan bir hisse karşılığı iki hisse düştü. Dow Jones Endeksi 5.11 puan ya da yüzde 0.1'in altında düşerek 12,253.09 puana indi. Petrol fiyatları, Libya ve Ortadoğu'daki olayların petrol üretimine zarar verebileceği endişelerine bağlı olarak yüzde 1.2 arttı ve varil başına 103.17 dolara çıktı.

ING Investmen Management'ın New York ofisinde varlık tahsisi müdürü Paul Zemsky, "Saatlik ücretler verisinin değişiklik göstermemesi konusunda endişeliyim" dedi ve "akaryakıt fiyatlarındaki yükselişlerle birlikte, bu durum, tüketicilerin reel gelirlerinin yükselmediğini gösteriyor. Bu da tüketim üzerinde baskı oluşturuyor. Bunun hisse senetleri için iyi bir veri olduğunu düşünmüyorum" dedi

New York'ta gösterge endeksler dün, ABD'de işsizlik başvurularının düşmesi ve hizmet sektöründeki büyümenin ekonomik toparlanmaya yönelik güveni artırması sonrası, 1 Aralık'tan bu yana en hızlı yükselişlerini gösterdi. ISM Hizmet Sektörü Endeksi dün, Ağustos 2005'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. 1 Mart'ta açıklanan ISM'in İmalat Sanayi Endeksi de 2004'ten bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirmişti.