Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pazar günü İngiliz Telegraph gazetesinde, HSBC'nin en büyük ortaklarının Londra'dan çekilmeye hazırlandığı haberi yer aldı.

Bunun üzerine açıklama çok gecikmeden HSBC'nin üst düzey yöneticilerinden geldi ve HSBC'nin genel müdürlüğünün Londra'da kalacağı belirtildi.

HSBC CEO'su Stuart Gulliver ve HSBC yönetim kuruluşu başkanı Douglas Flint, net bir dille, bu haberlerin “spekülatif” olduğunu söyledi. Ancak yetkililer, bankanın birçok hissedarının, Londra'daki bankacılık düzenlemeleri ve bunun maliyeti sebebiyle endişeli olduklarını ifade etti.

“Londra'daki rekabet ortamını önemsediklerini ve İngiliz hükümetinden de benzer bir özen” beklediklerini ifade eden  yetkililer, HSBC'nin de bunun parçası olmaktan vazgeçmeyeceğini aktardı.

İngiliz Hükümeti'nin son vergi düzenlemesiyle maliyetlerde ciddi bir artış olacak. HSBC, geçtiğimiz hafta 2010 yılına ait vergilerin 600 milyon dolar olduğunu; bu oranın son vergi artışıyla yıllık 2.5 milyar dolara ulaşacağına dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta da UBS AG'nin yöneticisi, birçok bankanın Londra'daki bankalar artan maliyetten rahatsız olduğuna dikkat çekmişti.