Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 2.9 düştü. Mitsui & Co. yüzde 1.8; satışlarının yarısını yabancı ülkelerde gerçekleştiren Sharp Corp. ise yüzde 1.1 değer kaybetti. Japonya'nın en büyük halka açık bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ise yüzde 1.1 geriledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.3 düşüşle 10,551.93 puana geriledi. Topix Endeksi de petrol fiyatlarının Libya'daki olayların etkisiyle yeniden tırmanışa geçmesi üzerine, yüzde 1.1 kayıpla 945.08 puana düştü. Japonya'da hisselerdeki kayıplar, ülkenin dışişleri bakanı Seiji Maehara'nın istifasıyla daha da derinleşti.

Libya'da olaylarla birlikte ham petrol fiyatlarındaki yükselişin, risk iştahını kapadığına dikkat çeken Daiwa Asset Management Co.'nun stratejistlerinden Yoshinori Nagano, yatırımcıların Japonya'daki siyasi durumdan ötürü de endişe duyduğunu belirtti.

Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki vadeliler de bugün yüzde 0.2 değer kaybetti. Endeks 4 Mart'ta da Libya'dan gelen petrolün arzındaki kesintiyle yüzde 0.7 gerilemişti.