KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, petrolün 107 dolara yaklaşarak 29 ayın en yüksek seviyesine çıkmasının, şirket birleşme ve satın almalarının hisse senedi fiyatlarına yardımcı olmaya devam edeceği yolundaki iyimserliği dengelemesi sonrası, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.

General Motors Co., American International Group Inc. ve Caterpillar Inc. hisseleri, en az yüzde 0.7'lik düşüş gösterdi ve büyük ABD şirketletinin hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Starbucks Corp., Morgan Stanley'in şirket için tavsiyesini yükseltmesinin ardından değer kazandı.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 08:20'de, fazla bir değişiklik göstermeyerek 1,320.4 puan seviyesinde kaldı. Endeks, küresel şirket birleşme ve satın almalarının 15.1 milyar dolara ulaştığının duyurulmasının ardından, erken saatlerde, yüzde 0.4 yükselmişti. Dow Jones vadeli kontratı 2 puan ya da % 0.2 yükselişle 12,156 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.2 çıkışla 2,364 puana ulaştı.

S&P 500 Endeksi cuma günü, petrol fiyatlarındaki artışın tüketici harcamalarını yavaşlatabileceği endişeleri ve ortalama saatlik kazançlar verisinin değişiklik göstermemesi sonrası , yüzde 0.7 düşmüştü. Endeks, şirket karlarının beklenenden daha iyi çıkması ve ekonomik verilerin toparlanmanın sürmekte olduğunu göstermesi sonucu, halen yıl başından bu yana yüzde 5.1 yukarıda.

Ham petrol fiyatları bugün, isyancılar ile kaddafi yanlıları arasındaki çatışmaların yoğunlaşması ile birlikte ralli yaptı. Hedge fonları, arz kesintilerinin süreceği beklentileri ile, vadeli kontrat alımlarını ikinci hafta ard arda rekor seviyeye çıkardı.

Advertisement