KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Moody's'in İspanya'nın kredi notunu düşürmesi ve Libya'daki şiddet olaylarının petrol fiyatlarını yükseltmeye devam etmesinin etkisiyle düştü. Hisseler, Ocak ayından bu yana en düşük seviyelerine indi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de aşağı yönde hareket etti.

Home Retail Group Plc, tüm yıl için vergi öncesi kar tahminini düşürmesinin ardından değer kaybetti. Almanya'nın en büyük ikinci bankası olan Commerzbank AG, Financial Times Deutschland'da çıkan bir haberde, hükümet yardımını geri ödemek için 7 milyar euro (9.7 milyar dolar)  fon sağlayacağının kaydedilmesi sonrası yüzde 1.6 değer kaybetti. BHP Billiton Ltd. hisseleri düştü ve ham madde grubunun Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 gruptan en hızlı düşen grup olmasına öncülük etti.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saati ile 08:43'te, yüzde 0.7 düşerek 279.19 puana indi. Endeks, Libya'daki şiddet olaylarının petrol fiyatlarını yükseltmesi ve bunun da ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyeceği endişelerine bağlı olarak, 17 Şubat'ta gördüğü son 2.5 yılın zirvesinden yüzde 4.1 düştü.

UBS AG'nin Londra ofisinden hisse senedi stratejisti Nick Nelson, "Tedirgin olmak makul bir durum" dedi ve Öncü göstergelerin zirve yaptığını, petrol fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz ve borçlu ülkeler için kapsamlı bir çözümün çıkıp çıkmayacağını görmek için AB zirvesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) vadeli kontratı yüzde 0.6 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5 geriledi.

Advertisement