KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

8.9 şiddetindeki deprem ve ardından gelen tsunaminin ardından Japonya, nükleer felaketi önlemeye çalışıyor. Japonya'nın 1 numaralı halka açık bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., polisin ölü sayısının 10 bini aşabileceğini söylemesinin ardından yüzde 5.8 değer kaybetti. Canon Inc. yüzde 6.6 geriledi. Avustralyalı uranyum üreticileri düşerken, ülkenin en büyük petrol rafinerisi Caltex Australia Ltd., Japonya'nın rafine edilmiş yakıt ihtiyacının artabileceği yönündeki beklenti üzerine yüzde 2.1 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 3.1 kayıpla 130.88 puana geriledi. Endeks, 7 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü, 1 Aralık'tan bu yana ise en düşük kapanışını kaydetti. Japon Nikkei 225 Endeksi, tüketici hisselerindeki zararların etkisiyle, Asya Borsalarındaki değer kaybına öncülük etti.

Japon piyasalarının büyüklüğüne dikkat çeken Sidney'deki Colonial First State Global Asset Management'ın yatırımcılarından Stephen Halmarick, bu sebeple tüm borsaların etkilenmesinin doğal olduğunu belirtti. Halmarick, depremin ekonomik kaynakları büyük ölçekte etkileyeceğini, büyümeye de olumsuz etki edeceğini söyledi.

Nikkei 225 Endeksi bugün 5.5 değer kaybetti.

Advertisement