KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nikkei 225 Endeksi bugün önce yüzde 13 değer kaybetti; ardından kapanışı yüzde 10.55 düşüşle yaptı. Endeks, 21 Şubat'taki yükseğinden yüzde 20 geriiledi. Japonya'nın en büyük halka açık bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 14 düştü. Honda Motor Co. ve Suzuki Motor Co., Japonya'nın en şiddetli depreminin ardından fabrikalarını geçici olarak kapattı; iki şirketin kayıpları yüzde 6.9'u aştı. Avustralya'daki uranyum üreticileri ikinci günlerinde de değer kaybetti.

Sidney'deki Paradice Investment Management Pty.'nin yatırım yöneticilerinden Matt Riordan, depremin hangi sektörü ne oranda etkileneceğinin anlaşılmaya çalışıldığını, nükleer patlamaların da panik ortamını tetiklemesi sebebiyle satışları yoğunlaştırdığını söyledi.

Japonya Başbakanı Naoto Kan, Tokyo Electric Power Co.'nun Fukuşima Dai-Ichi nükleer santralinin 30 km yakınlarında oturan vatandaşların evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 6.7 kayıpla 122.78 puana geriledi. Endeks, 19 Ocak'ta kaydettiği yükseğin yüzde 10 altında seyrediyor. Bu oran bazı yatırımcılar için düzeltme olarak da yorumlanıyor.

Advertisement