KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Endonezya Rupisi ve Malezya Ringgiti değer kazanırken, bölgedeki Bloomberg-JP Morgan Asya Pasifik Endeksi de ufak bir değişiklikle 116.03 puandan işlem gördü. Endeks dün radyasyon oranlarındaki artışın gelişen ülke varlıklarından uzaklaşmaya sebep olması üzerine yüzde 0.7 gerilemişti. Japonya'daki Keidanren lobisinin başkanı Hiromasa Yonekura, ülkenin durumunun bugün itibariyle istikrar kazanmaya başlamış olabileceğini söyledi.

Bölgedeki hisselerin yükselişinin, Asya paralarına da alım getirdiğini belirten Tokyo'daki Okasan Securities Co.'nun traderlarından Tsutomu Soma, bölgedeki birçok piyasada dün sert satışlar yaşandığını, yatırımcıların büyük ihtimalle bunu fazla bulmuş olduğunu söyledi. Soma, ancak nükleer sorununun henüz çözülmemiş olması sebebiyle geri sıçramanın biraz daha vakit alacağını belirtti.

Endonezya Rupisi, ABD Doları karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 8,785 seviyesine çıktı. Malezya Ringgiti ise yüzde 0.2 artış kaydetti ve 3.0615'ten işlem gördü. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 2.2 yukardan işlem gördü.

Asya paralarındaki değerlenmede, dünkü ABD merkez bankası Fed'in büyüme beklentisini yükseltmesi de etkili oldu.

Advertisement