Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'daki nükleer kriz ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika'daki haber akışının değerli metallere talebi artırmasıyla altın fiyatları New York'ta yükseldi. Platin ve paladyum ise 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Libya hava sahasında uçuşa yasak bölge oluşturulması planını da içeren teklifi oylarken, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin savaş uçakları Bingazi'yi bombaladı. Japonya'da ise radyoaktif sızıntının sürdüğü Fukuşima nükleer santralinin 3 numaralı reaktöründeki yakıt çubuklarını soğutmak için silahlı kuvvetlere ait iki tankerden su sıkıldı. Kyodo Haber Ajansı'na göre, bölgedeki radyasyon seviyesinde ise bir değişiklik olmadı.

Cenevre'deki MKS Finance'de Döviz birimi yöneticisi olan Bernard Sin, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki olaylar yatırımcıları altında satışa yönelmek konusunda teşvik etmiyor. Japonya'da da durum oldukça kırılgan. Şu an için altının diğer bir alternatifi yok" diye konuştu.

Nisan vadeli altın, New York Comex piyasasında saat 8:04 itibariyle 6.60 dolar veya yüzde 0.5 yükselerek 1,402.70 dolar oldu. Spot altın, Londra'da yüzde 0.3 daha yüksek seviye olan 1,402.57 dolardaydı.