TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İşgücü çözümleri şirketi Manpower, Türkiye'de 1001 işverene istihdamı sordu. Ankete katılan işverenlerin yüzde 38'lik kısmı  2011 yılının 2. çeyreğinde bordrolu sayısının artmasını beklerken, yüzde 4'ü istihdamda düşüş olacağını düşünüyor.

Ankete katılan işverenlerin yüzde 56 kısmı ise 2. çeyrekte istihdam alanında bir değişikliğin olmayacağını öngörüyor. Manpower, 2011. 2. çeyrek istihdama genel bakış raporuna sonuçlarına göre Türkiye'de Nisan-Haziran döneminde işe alım hızı yüzde 34 oranında artacak.

Rapora göre Türkiye'deki işverenlerin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde üst üste 2. kez en iyimser işe alım beklentisi sergiliyor.

Manpower araştırmasına göre, 11 sektörün tümünde işverenler 2011’in ikinci çeyreği için personel sayılarını artırmayı umuyor.

Yüzde 51 oranındaki en iyimser net istihdam görünümü “inşaat” sektörü işverenleri tarafından görülüyor. Benzer şekilde yüzde 44 ile yükselen işe alım öngörüleri üretim ve yüzde 41 ile “madencilik ” sektöründe kendini gösteriyor. Yüzde 38 ile hareketli işe alım faaliyetleri, “finans ve kurumsal hizmetler” sektöründe de bekleniyor.

Araştırmanın yapıldığı bu 5 bölgedeki işverenler 2011’in 2. çeyreğinde personel seviyesini artırmayı düşünüyor. Yüzde 43 ile en güçlü işe alım Ege Bölgesi'nde beklenirken, Ege Bölgesi'ni yüzde 37 ile Akdeniz bölgesi izliyor.

Güçlü işe alım artışı, yüzde 30 olduğu Orta Anadolu Bölgesi'nde ve  yüzde 29 ile Karadeniz ve m-Marmara bölgesinde de bekleniyor.

Araştırmada işe alım hızının 2011'in 1. çeyreğine  göre beş bölgenin dördünde arttığı görülüyor.

Akdeniz Bölgesi'ndeki genel görünüm yüzde 14 puan, Ege Bölgesi'ndeki görünüm ise yüzde 11 puan artış gösterirken,Orta Anadolu’da yüzde 6 puan ve Marmara’da da yüzde 3 puan arttığı görülüyor.

Karadeniz Bölgesi'ndeki ise yüzde 3 puanlık ufak bir gerileme  gözleniyor.

Advertisement