Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Libya silahlı kuvvetleri, gece saat 21.00'den itibaren (TSİ aynı), tüm birliklerine ülkeye saldıran Batılı güçlere karşı ateşkes emri verdi. Açıklamayı, başkent Trablus'ta Libya ordusu sözcüsü yaptı.

Sözcü, Afrika Birliği'nin dün "savaş durumunun derhal kesilmesi" çağrısına cevaben ateşkes ilan edildiğini bildirdi.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Libya'ya düzenlenen operasyonla ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere üst düzey yetkililerle yaptığı toplantı da sona erdi.

Toplantıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, krizin başlangıcından beri kriz yönetimi çerçevesinde kurumlararası toplantıların gerçekleştirildiğini söyledi. Ünal, bugün Paris toplantısı sonrasındaki gelişmelerin ele alındığını ve son bir durum değerlendirmesi yapıldığını bildirdi.

Toplantı sırasında NATO Daimi Temsilcisi ile sürekli temas halinde olduklarını ve son durum hakkında ayrıntılı bilgi alındığını belirten Ünal, kriz yönetimi çerçevesindeki toplantıların devam edeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Dışişleri Konutunda bir araya gelmişti.