KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JP Morgan'ın türev stratejisti Davide Silvestrini, hisselerin, opsiyonların koruma seviyesinin üzerinde yükseldiğini söyledi

Yüksek emtia fiyatları ve gelişen piyasalardaki yanlış enflasyon hamleleri gibi dışsal şoklardan kaynaklanan risklerin hâlâ devam ettiğini belirten JP Morgan Chase&Co.'nun türev stratejistlerinden Silvestrini, güçlü rallinin de bazı konularda endişe yarattığını belirtti.

Chicago Board Opsiyon Borsası Volatilite Endeksi, Japonya'daki depremin ardından son 10 ayın en büyük ilerlemesini kaydetti. Bu sebeple, Silvestrini'yi dinlemek için geç kalınmış olabilir.

Öte yandan UBS AG'nin Amerikan hisseleri stratejistlerinden Jonathan Golub,  Standard&Poor's 500 Endeksi'ni yüzde 89 oranında yukarı taşıyan rallinin yeniden başlayabileceğini söyledi. Northern Trust Corp.'dan John Skjervem ise boğaların, yatırımcıların Japonya'daki depremin etkilerini fiyatlamasını beklemesi gerektiğini savundu.

Golub, sorulması gereken sorunun, geçtiğimiz 2 yılda piyasalarda yaşanan rallinin piyasaları yorup yormadığı olduğunu söyledi. S&P 500, 26 Ağustos ve 18 Şubat aralığında yüzde 28 değerlendi.

Golub, cevabın hisselerin fiyatlanmasından öte değerlenmesinde yattığını belirterek, hisselerin pahalılaşmadığını vurguladı.

Advertisement