KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası koalisyon güçleri Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerine yönelik hava harekatyını sürdürürken, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, generallerin ülkeyi 'kanlı iç savaşa' sürüklediğini söyledi. Bu arada Japonya'daki Fukuşima santrali yakınlarındaki deniz suyunda normalin çok üstünde radyasyon saptandığı açıklandı. Altın fiyatları, 7 Mart'ta 1,445.70 dolar olarak rekor kırmıştı.

Johannesburg'daki Standard Bank'ta analist olan Marc Ground, "Değerli metaller Libya'daki belirsizlikten faydalanmaya devam ediyor. Zayıf dolar da bu duruma destek sağlıyor. Japonya'da nükleer krizin sonlanması altına olan talebi düşürebilir" dedi.

Nisan vadeli altın, New York Comex'te saat 8:02 itibariyle 1 dolar veya yüzde 0.1'lik gerilemeyle 1,425.40 dolar oldu. Fiyatlar, sabah erken saatlerde yüzde 0.4 kadar yükselirken yüzde 0.2 gerilemişti. Londra'da ise spot altın yüzde 0.1 gerileyerek 1,425.80 dolardan işlem gördü.

Dolar, bugün altı ana para birimi karşısında en düşük seviyeye indi. Altın fiyatları genelde Amerikan para biriminin aksi yönünde hareket ediyor. 

Advertisement