Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BERLİN (A.A) - 23.03.2011 - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkesinin tüm borçlarını ödeyeceğini, Almanya'nın da ödediği paraları "yüksek faizi ile birlikte alacağını" söyledi.

Başbakan Papandreu, Alman Stern dergisine verdiği demecinde, Yunanistan'ın borçlarını ödeyemeyeceği şeklindeki haberleri reddederek, "Her bir senti geri ödeyeceğiz. Almanya parasını alacak, hem de yüksek faiziyle. Vergi ödeyen Almanlar, verdiği borçtan çok daha fazlasını alacak" diye konuştu.

Avrupa'da hiç bir ülkenin geçen 10 ay içinde Yunanistan kadar değişiklik yapmadığını savunan Papandreu, gelecek 4 yıl içinde 50 milyar avroluk devlet malının özelleştirileceğini, Katar'ın eski Atina havaalanı arazisinin genişletilmesi çalışmalarına 5 milyar avroluk yatırım yapmak istediğini belirtti.

Mali piyasaların şu sıralar abartılı tepki gösterdiğini ifade eden Papandreu, mali piyasaların yoğun baskısını da eleştirdi.

Derginin haberinde, Yunanistan'ın geçen yıl Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 110 milyar avro kredi aldığı ve Şubat ayında IMF'nin Yunanistan'dan reform programının uygulanmasını istediği hatırlatılarak, IMF'nin bu ülkeden istediği özelleştirme programının ise Yunan halkı tarafından sert şekilde eleştirildiği ifade edildi.