KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de buğday ekilen bölgelerdeki kuru havanın ürünlere zarar vereceği endişesi ve Japonya'dan gelen talebin ülkedeki deprem felaketinden etkilenmeyeceğine dair beklentiyle buğday fiyatları ikinci günde yükseldi.

Mayıs vadeli buğday kontratı, Chicago'da yüzde 1.1'lik yükselişle bushel başına 7.3025 dolar oldu ve Seul'de saat 2:30 itibariyle 7.275 dolardan işlem gördü. Japonya'daki depremin ardından emtialara olan ilginin düşeceğine dair kaygılarla geçen hafta 6.56 dolar ile Ekim ayından beri en düşük rakama inen fiyat yüzde 11 yükseldi.

Korea Exchange Bank Futures'ta üst düzey trader olan Han Sung Min, "Piyasadaki temel göstergelere baktığımızda başta hava koşullarının da etkisiyle buğday fiyatları rallisini sürdürebilir. Yine de işlemler ABD'den gelen raporlar öncesinde değişkenlik gösterebilir" dedi.

ABD Tarım Bakanlığı'nın 31 Mart'ta ülkenin ekim alanlarına dair tahminini açıklaması bekleniyor. Japonya Tarım Bakanlığı'nda yönetici olan Shirara Shiokawa, Asya'nın ikinci büyük buğday ithalatçısı olan ülkedeki talebin  yaşanan felaketlerden etkilenmediğini ve öğütülmüş buğday alımlarının yüzde 21 artabileceğini söyledi. Buna göre, ülkede alımlar 31 Mart'ta sonlanan yılda geçtiğimiz yılki 4.26 milyondan 5.16 milyon tona yükselecek.

Advertisement