KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fukuşima'daki Dai-ichi nükleer santralinde radyasyon seviyesinin öldürücü seviyelere ulaşmasıyla, nükleer felakete ilişkin endişeler yükseldi; Asya'daki hisselerin son 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Goldman Sachs Group Inc. de Japonya'nın 2011'deki büyüme beklentisini yüzde 1.3'ten yüzde 0.7'ye çekti.

Asya paralarının Japonya'da devam eden nükleer krizin etkisiyle değer kaybettiğini söyleyen Credit Agricole CIB'nin kıdemli stratejistlerinden Frances Cheung, ancak ileriye bakıldığından Asya için temellerin hâlen daha güçlü olduğunu belirtti.

Filipin pezosu, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 43.573 seviyesine geri çekildi. Güney Kore Wonu ve Tayland Bahtı ise yüzde 0.1'er kayıplar kaydetti ve dolar karşısında sırasıyla 1,115.95 ve 30.34'ten işlem gördü.

Bölgenin yen hariç en çok işlem gören 10 parasını inceleyen Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi'nin bu çeyrekteki kazançları yüzde 0.2'ye geriledi.

Malezya ringgiti ise merkez bankasının faiz artıracağı yönündeki spekülasyon üzerine 13 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Advertisement