KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard Chartered Plc, yatırımcılara, Euro Bölgesi'nin Japonya'ya göre daha hızlı ekonomik büyüme görünümüne ve daha yüksek faize sahip olmasından dolayı, yen karşılığı euro almaları tavsiyesinde bulundu.

Standard Chartered'ın Singapur ofisinden Döviz araştırma global müdürü Callum Handerson, hazırladığı araştırma notunda, Euro Bölgesi çekirdek ekonomilerinin muhtemelen "güçlü" büyümelerini sürdüreceğini, ancak doğal afetlerin Japonya'nın mücadelesini daha zor hale getirdiğini kaydetti. Handerson, ayrıca, Avrupa Merkez Bankası'nın kısa bir süre içinde faiz artırımına gidebileceğini, fakat Japonya'nın piyasalara bol likidite sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Handerson, "Ekonomik döngü, faiz farklarının politikaların ters yönde hareket etmesine bağlı olarak daha da açılmaya hazırlanmasının etkisi ile, euro-yen lehinde işliyor" dedi ve "Resmi tavsiyemiz, üç aylık doğrudan vadeli yoluyla, euro-yen alımı yönünde" şeklinde görüş bildirdi.

Dün New York'ta erken saatlerde 116.96 yene çıkarak 14 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşan ve 116.39 yenden kapanan euro, bugün Asya seansında 116.76 yen seviyesine çıktı. Avrupa ortak para birimi, içinde bulunduğumuz çeyrekte, yen karşısında yüzde 7.5 değer kazandı.

Standard Chartered, yatırımcılara, doğrudan vadeli piyasada, 116.18 yen seviyesinden giriş yaparak ve spot 130 yen ve 136 yen seviyelerini hedefleyerek ve 113 yen seviyesine "zarar kes" koyarak yen karşılığı euro alımı tavsiyesinde bulundu.

Bloomberg News'un analistlere dayandırdığı araştırmasına göre, Avrupa Merkez Bankası'nın yüzde 1 olan politika faizini yıl sonuında yüzde 1.75'e çıkarması beklenirken, Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 0-0.10 aralığındaki politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

 

Advertisement