Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Devre Arası programında İpek Kaplan'ın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, ekonomik değer yaratacak farklı projeleri olduğunu dile getirdi.

"WEB TELEVİZYONCULUĞU VE AKARYAKIT MARKASI YARATMA  PROJELERİMİZ VAR"

İBB bünyesinde benzin istasyonları zinciri kurarak bir akaryakıt markası yaratmak istediklerini belirten Topbaş projelerle ilgili olarak, "İspark gibi şehrin önemli ekonomik değeri olacak bazı projelerimiz var. Bir tanesi benzin istasyonu zinciri yapıp akaryakıt markası oluşturup satmak. Bir de belediye olarak web televizyonculuğuna soyunduk. Taksiler, meydanlar gibi her tarafta olacak bir yayın ağı oluşturulacak. Bunlar kentliye hizmet için yapılan önemli şeyler" açıklamasını yaptı.

"İDO'NUN YERLİ VE YABANCI ÇOK TALİBİ VAR, İGDAŞ DA BU YIL ÖZELLEŞTİRİLECEK"

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) özelleştirilmesinde son teklif tarihinin 31 Mart olduğunu belirten Topbaş, "31 Mart'tan sonra masaya oturulacak. Kıyasıya mücadele olacağına inanıyorum çünkü İDO'nun çok talibi var. Bu sevindirici. Arzu ettiğimiz, gerçekten bu işi yapacak firmaların devreye girmesi" diye konuştu. Topbaş, İGDAŞ'ın da bu yıl içinde özelleştirileceğini söyledi.

"İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ SORUNU DEPREM"

İstanbul'un en önemli sorununun deprem riski olduğunu ifade eden Başkan, bu durumun kentin yenilenmesi için bir şans olarak kullanılabileceğini söyledi. Topbaş, "Depreme karşı yapıların güçlendirilmesi için 1.6 milyar TL harcama yaptık. Güçlendirilmesi gereken konutlar için yeni olanaklar da yaratacağız" dedi.  

Kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı, Taksim'in yayalaştırılması için de hazırlıkların yapıldığını söyledi. Topbaş, başta Beyazıt meydanı olmak üzere buna benzer diğer meydan çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi.

İspark gibi şehrin önemli ekonomik değeri olarak çıktığı gibi bu tür bazı projelerimiz var. Bir tanesi benzin istasyonu zinciri yapıp akaryakıt markası oluşturup satmak. Bir de web televizyonculuğuna soyunduk belediye olarak. Taksiler, meydanlar gibi her tarafta olacak yayın ağı olacak. Bunlar kentliye hizmet için yapılan önemli şeyler" dedi.