Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İMKB 100 endeksindeki hisse senetleri yurt dışına paralel olarak olumlu seyir izledi. Endeks, yüzde 1.26 değer kazanırken, Dolar/TL 1,5578 seviyesine geriledi. İMKB endeksi, ikinci seansta 231,72 puan artarak 64.565,63 puandan kapandı. Hisse senetleri ikinci seansta ortalama yüzde 0,36 oranında artış gösterdi.

İlk seanstaki 570,11 puanlık artış dikkate alındığında, Borsa endeksi günün tamamında 801,83 puan yükseldi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören gösterge kağıdı 7 Kasım 2012 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin bileşik getirisi yüzde 8,95 seviyesindeydi.

Uluslararası piyasalarda euro-dolar paritesi 1,4081, sterlin-dolar paritesi 1,6020, yen-dolar paritesi ise 83,02 düzeyinde seyrediyor.
 
ABD hisse senetleri piyasalarında yukarı yönlü seyir var

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, özel sektör istihdamında Mart ayındaki artışın ekonomiye yönelik iyimserliği artırmasının etkisi ile yukarıda seyrediyor. Bu çıkışla birlikte, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dünkü kazançlarını daha da genişletti. S&P 500 endeksi New York'ta saat 09:30 itibariyle yüzde 0.4 yükseldi. Ülkede bugün açıklanan verilere göre Mart ayında özel sektör istihdamı 201,000 artış gösterdi. Bloomberg'in tahminine göre bu artışın 208,000 olması bekleniyordu.

Dün Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'ın 'Parasal genişleme yönünde oy kullanmam" açıklaması doların yükselmesini destekledi.

Avrupa borsaları madencilik hisseleri öncülüğünde toparlandı

Avrupa piyasalarında dün bankacılık hisselerine gelen satışlar hisse senedi piyasalarında düşüşe neden olmuştu. Bugünse madencilik hisselerinin toparlanma süreci yaşattığı görüldü.

Portekiz'e S&P'den gelen not indirimiyle bugün 5 yıllık vadeli tahvillerin getirisi yüzde 9'u geçti. Portekiz'in Hazine Bakanı ve eski Başbakanı Avrupa Birliği'nden yardım istemediklerini söylese de, yine de ülkenin üzerindeki baskı artıyor.

İrlanda bankaları üzerindeki baskı devam ediyor

Yarın Avrupa hisse senedi piyasalarının kapanışına yakın bir saatte stres testlerinin sonuçları açıklanacak. Bu da, bankacılık hisseleri üzerinde baskı yaratıyor.

Bugün gelişmekte olan ülke hisse senetleri de değer kazandı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.3'lük yükselişle 1,157.55 puan olarak kapanış bazında 19 Ocak'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. Rus MICEX borsası yüzde 1,5'luk yükselişle Haziran 2008'den bu yana en büyük artışı kaydederken Polonya'nın WIG 20 endeksi ise yüzde 0.8 değer kazandı.

Petrol fiyatları geriledi

Libya'da yaşanan gerilim ve Avrupa borç krizine dair endişelerle New York'ta altın fiyatları beş gün içerisinde ilk kez yükselirken petrol fiyatları ise ABD'de stokların arttığına dair verilerle düşüş seyrini sürdürdü.