Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, artan petrol fiyatlarıyla baş edebilmenin imkansız olduğunu, ABD’nin ithal petrole bağımlılıktan kurtulması gerektiğini söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomisinin kısa vadede petrol ihtiyacını karşılayabilmesi için petrol imalatçılarına üretimi artırma çağrısında bulunan Obama, uzun vadede ise ülkenin petrole bağımlılığını azaltmak istediğini savundu.

Obama, ABD’nın petrol ithalatını 2025 yılına kadar üçte bir oranında azaltmak istediğini söyledi.

Çin ve Hindistan’da yaşayan 2 milyar kişinin, ekonomik büyümeyle birlikte, artık daha fazla enerji tükettiğine dikkati çeken Obama , “talebin daha da artacağı kesindir” dedi.

Göreve geldiğinde ABD’nin günde 11 milyon varil petrol ithal ettiğini söyleyen Obama , 2025 yılına kadar bunu üçte bir oranında azaltmak istediğini dile getirdi.

Obama, ülkenin ithal petrol bağımlılığından kurtulması için, kendi kaynaklarını kullanmasını, yaratıcı olmasını ve yeni enerji kaynakları bulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Obama, Japonya’da Fukuşima kazasından alınacak dersler ışığında ABD'de yeni nükleer elektrik santralleri inşa edilebileceğini de söyledi.