Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Sürecin sonuna yaklaşıldığı İDO'nun özelleştirme ihalesinin 11 Nisan’da yapılması bekleniyor. 11 şirketin şartname aldığıİDO ihalesinin öncesinde, iddialı 5 grubun masaya oturmasını bekliyor.

İDO için masaya oturması beklenen grupların başında Koç-Stena Konsorsiyumu geliyor. Daha önce adaylar arasında ismi geçen İsveç merkezli Stena’nın geçen hafta Koç ile ihaleye ortak gireceği netleşti.

Tepe-Akfen Konsorsiyumu da İDO’nun iddialı taliplileri arasında sayılıyor. Grup, yanına Souter Investment ve Sera Gayrimenkulü de aldı. Bu grup ihaleyi kazanırsa, şirkete Sera yüzde 10, diğerleri yüzde 30 ortak olacak.

Özelleştirme sürecine yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre liman işletmecileri Global Holding ve Yıldırım Holding ihaleye katılacak güçlü isimler arasında konuşuluyor. Doğan Grubu'nun varlık satışı ile ilgilendiği bilinen ABD’li girişim sermayesi KKR da ihaleye girecek. Ancak hangi Türk ortakla gireceği henüz netleşmedi.

İDO özelleştirmesinden ne kadar gelir elde edileceği merak edilirken,. ihaleden en az 700 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor. Analistler bu rakamın rahatlıkla 1 milyar doları geçeceğini tahmin ediyor.

Kerim Karakaya