Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsalarındaki yükselişe 2 ayın en yükseğinden işlem gören ve rekor kıran bakır fiyatlarıyla değerlenen BHP Billiton'ın hisseleri öncülük etti.

Emtia hisselerinin küresel büyüme ve Çin'in ardından ralliye öncülük ettiğini belirten Avustralya'daki Argo Investments'ın yatırımcılarından Rob Patterson, doğal kaynakların cazibesinin sürdüğünü belirtti.

Morgan Stanley Uluslararası Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 değerlenerek 131.40 puana yükselirken, 11 Ocak 1990'daki zirvesinin yalnızca yüzde 0.5 altında seyrediyor. Morgan Stanley-Asya Pasifik Endeksi bu çeyrekte yüzde 7.1 prim yaptı. Ham madde ve enerji hisseleri, bugünkü kazançta yaklaşık 5'te 1'lik paya sahip oldu.

Güney Kore Kospi endeksi yüzde 1.6'lık kazançla bölgedeki endeksler arasında en büyük kazancı kaydetti. Avustralya S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0.3 değerlendi. Asya'da açık olan neredeyse tüm borsalarda artış izlenirken, Hong Kong, Malezya ve Pakistan'daki hisseler değer kaybetti.

LG Electronics Inc. ve Hon Hai Precision Industry Co. gibi cep telefonu şirketleri Nokia Oyj'un sektörün yüzde 50 büyüyeceğini öngörmesinin ardından artış kaydetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde yer alan hisseler ise sınırlı oranda oldu.