Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, işsizlik başvurularının beklentileri aşması ve Avrupa borç krizinin kötüleşmekte olduğu şeklindeki endişelerin artması ile birlikte, artı ile eksi bölgeleri arasında dalgalanıyor. Gösterge endeksler ise, son 13 yılın en büyük çaplı çeyrek dönem artışlarını göstermeye hazırlanıyor.

Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett'in ardından yatırım şirketinin başına geçmek için aday olan David Sokol'un, daha önce hisselerini aldığı bir şirketin satın alınması için pazarlıklara yardımcı olmasının ardından istifa etmesi sonucu yüzde 1.6 değer kaybetti. Sigorta şirketi American International Group Inc., New York Fed'in mortgage destekli menkul kıymet alımı yapmasına izin vermemesi sonucu yüzde 2 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:33'te, yüzde 0.1 düşerek 1,327.01 puana indi. DOw Jones Endeksi ise 0.23 puan yükselerek 12,350.84 puana çıktı.

Brüksel'de BNP Paribas Fortis Global Markets'in araştırma müdürü Philippe Gijsels, "Büyümeye zarar verebilecek bazı riskler var. Yalnızca Amerka'da değil, dünyanın kalan kısmında da" dedi.