Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Londra'da Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtladı.

Bugün açıklanan büyüme rakamlarının sürpriz olduğunu belirten Akbank Genel Müdürü Akkurt, Türkiye'nin Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci G-20 ülkesi olduğunu belirterek, "Bu tabii iyi, ancak burada imalat sanayinin gelişip, Türkiye'ye katma değer yaratıp bunu ihracatla destekliyor olması önemli. Umarım önümüzdeki dönem böyle geçecektir" dedi.

Ülke ekonomisinde iç talepten kaynaklanan aşırı büyüme söz konusu olduğuna değinen Akkurt, aşırı ısınmaya karşı alınan önlemler konusunda tartışma yaşanmasının çok doğal olduğunu dile getirdi. Akkurt, "Geçmişte Türkiye'de enflasyonu düşürürken 2008'e kadar ekonomiyi dış taleple büyütmüştük. Bu da enflasyonu aşağı çekmişti. Şimdi de aşırı ısınma olmaması için ekonomiyi belli düzeyde götürmek lazım" şeklinde konuştu.

"MUNZAM KARŞILIKLARA FAİZ VERİLMELİ"

Munzam karşılıklara faiz verilmesi gerektiğini savunan Akbank Genel Müdürü, faiz verildiği takdirde, sıkıntıların ve eleştirilerin bir nebze azalacağını söyledi.

Akkurt, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin istifa kararının son yaşanan gelişmelerle ilgili olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi.