Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları 3 günden bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Düşüşte, Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocher-Lakota'nın faiz artırmanın gerekebileceği yönündeki açıklaması etkili oldu.

Wii oyun konsollarının üreticisi ve satışlarının yüzde 44'ünü Kuzey Amerika'da gerçekleştiren Nintendo Co. yüzde 1.4'ün üzerinde değer kaybetti. Avustralya'nın en büyük ikinci petrol üreticisi Petroleum Ltd. da Shell ve diğer ortaklarının hisselerinin 24'ünü BHP Billiton Ltd.'a satabilecekleri haberi üzerine yüzde 1.6 yükseldi.

İstihdamdaki yavaş ilerleme göz önünde bulundurulduğunda, şu an için ABD'nin faiz artırmasının erken olduğunu belirten Barclays Wealth'in stratejistlerinden Manpreet Gill, yatırımcıların bugün açıklanacak olan iş verilerini beklediğini söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 135.41 puana geriledi. Endeks geçtiğimiz hafta Japonya'daki nükleer krize ilişkin iyimser haberlerin yayılmasıyla Kasım'dan bu yana en büyük kazancını kaydetmişti.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 değer kaybederken, Güney Kore Kospi Endeksi de yüzde 0.1 geriledi. Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5; Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi ise yüzde 0.1 oranında prim yaptı.

Standard&Poor's 500 vadeliler endeksi de yüzde 0.1 artış kaydetti. Endeks dün Minneapolis Fed Başkanı'nın açıklamasının ardından yüzde 0.2 düşmüştü.

ABD'de Çalışma Bakanlığı bugün tarımdışı istihdam verilerini açıklayacak. Tarımdışı istihdamda Mart ayında 190 bin kişi artış kaydedilmiş olması bekleniyor.